Biträdande rektor, Victoriaskolan

Victoriaskolan i Göteborg drivs av en ekonomisk förening och är en centralt belägen fristående grundskola. Vi erbjuder undervisning från förskoleklass till årskurs 9 och läser i enlighet med svensk läroplan. Det finns inga privata vinstintressen och eventuellt överskott förs tillbaka till skolverksamheten.

 Vår vision är:

Göteborgs bästa grundskola – förstahandsvalet i centrala Göteborg.

Biträdande rektor

Då en av våra Biträdande rektorer valt att gå vidare behöver vi nu någon som ersätter henne.

Vi söker därför dig med rätt bakgrund, som vill vara med och stimulera elevernas nyfikenhet och lust att lära samt att få dem att utvecklas på bästa sätt utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Du ingår i ledningsgruppen för skolan och tillsammans med övrig skolledning har du stor möjlighet att påverka och bedriva skolutveckling. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av personalansvar, administrativt arbete samt utvecklingsarbete.

Utöver ledningsgruppen är du också en del av skolans EHT, medverkar på arbetslagsmöten, föräldramöten, elevråd samt möten med våra förstelärare.

Du kommer att ha ansvar för förskoleklass och årskurserna 1-3, det vill säga 8 klasser med 24 elever per klass samt fritids, som består av 6 stycken avdelningar med ca 30 elever på varje. Det är viktigt att ha ett nära ledarskap med såväl pedagoger, elever som vårdnadshavare.

Bakgrund och utbildning

Vi söker dig som har en lärarutbildning eller annan relevant pedagogisk högskoleutbildning. Erfarenhet av tidigare rektorsuppdrag samt rektorsutbildning är meriterande, likaså IKT-kunskap.

Egenskaper

Som ledare har du en tydlig drivkraft att arbeta för hög måluppfyllelse och vill arbeta nära skolans elever och medarbetare. Vi söker dig som tänker nytt och trivs i en miljö i ständig utveckling. Du kan kommunicera internt och externt på ett sätt som skapar delaktighet och värdefull samverkan. Du arbetar långsiktigt, strategiskt och ser helheten.

Som person är du självständig, trygg i ditt ledarskap och prestigelös i ditt arbetssätt. Du skapar engagemang och använder din kreativitet till att bli handlingskraftig. Du har en analytisk förmåga och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och en självklarhet är att du brinner för att arbeta inom en friskola och att dela dess värderingar och visioner.

Start:

Omgående men med hänsyn till eventuell uppsägningstid osv.

Omfattning:

Heltid

Plats:

Centrala Göteborg

Lön:

Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum:

2018-10-08

Ansökningstiden löper alltså ut den 8 oktober, men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Skicka därför in din ansökan omgående.

Denna rekrytering genomförs av Ultimatrekrytering.se men du kommer att anställas av Victoriaskolan.

OBS!

 Eventuella frågor kring rekryteringsprocessen hänvisas till Rekryteringskonsult Roger Gustafsson på 0707-14 70 09. Du kan också gå in på www.victoriaskolan.se för att få mer information om skolan.

Kommentarer inaktiverade.