Mät- och kartingenjör

Hovås Mätkonsult AB söker Mät- och kartingenjörer till områdena Göteborg och Uddevalla

Hovås Mätkonsult AB är ett Mät- och karttekniskt företag som startades 2006. Huvudkontoret ligger på Klippans industriområde i Majorna, Göteborg, där vi nu är sex anställda. Hösten 2012 öppnade vi även kontor i Karlstad med ytterligare tre anställda. Vi finns även i Uddevalla med ett kontor.

Våra kunder återfinns till stora delar inom bygg och anläggningsbranschen där vi levererar tjänster genom hela byggprocessen, från planering till dokumentation. I kedjan för kommunernas samhällsplanering levererar vi tjänster inom MBK och GIS. Andra kunder som vi ofta hjälper med olika typer av uppdrag är kyrkoförsamlingar, statliga verk, bostadsbolag, andra tekniska konsultföretag och arkitekter. Privatpersoner är också en stor kundgrupp. Några av de tjänster vi erbjuder till våra kunder är grundkartor, nybyggnadskartor, utsättningar, projekteringsmätning, avvägningar m.m. Inom GIS kan vi hjälpa till med olika tillämpningar och analyser.

För att möta dagens efterfrågan för de konsulttjänster vi erbjuder samt för att bygga vidare inför framtiden, behöver vi nu anställa flera Mät- och kartingenjörer.

Vi erbjuder dig ett positivt och välkomnande arbetsklimat. Vi är ett välkänt varumärke i branschen och du kommer att få arbeta med vår egna framtagna arbetsmetodik i framställningsprocessen för våra kartprodukter. Företagskulturen hos oss på Hovås Mätkonsult AB präglas av god gemenskap och en trevlig arbetsmiljö. Det är också högt i tak där vi tillåter varandra att tycka och tänka. Vi arbetar både självständigt och i nära samarbete med våra medarbetare i företaget, i första hand på egna kontoret, men också mellan våra andra kontor. Det innebär att vi hjälper varandra där det behövs och vi alla jobbar för ett gott kamratskap.

Generella arbetsuppgifter:

Arbetet består av 75 % arbete ute i fält och 25 % på kontoret, mestadels vid datorn. Arbetsuppgifterna är mätning, beräkning, kartering.

Arbetsuppgifter under första tiden:

 • Introduktion av våra administrativa rutiner och arbetsverktyg
 • Mätning och utsättning i fält

Arbetsuppgifter efter första tiden, beroende på din erfarenhet:

 • Egna kundkontakter
 • Granskning och leverans av uppdrag
 • Upprättande av våra kartprodukter

 Din behörighet

 • Kart-/mätteknisk utbildning på högskolenivå alternativt yrkesutbildning
 • Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom yrkesområdet
 • B körkort

Dina personliga egenskaper

 • Då du ofta kommer att ha kontakt med våra kunder lägger vi stor vikt vid din sociala kompetens
 • Då vi arbetar både självständigt och i grupp så är det lika viktigt att vara initiativrik och självgående som att ha en god förmåga till samverkan
 • Mätning och kartering är ett ansvarsfullt arbete vilket ställer höga krav på noggrannhet

Annat

Vi söker i första hand personer med rätt utbildning med några års yrkeserfarenhet. Men även nyutexaminerade personer med rätt inställning kan vara aktuella för en anställning hos oss.

Genom att du kommer att få arbeta med kompetenta och erfarna medarbetare erbjuder vi dig varierande arbetsuppgifter samt yrkesmässiga utvecklingsmöjligheter.

Att arbeta som mät/kartingenjör hos oss innebär också att du får träffa många nya människor och skapa nya bekantskaper genom ditt arbete. På vår arbetsplats är arbetsuppgifterna mycket omväxlande och stimulerande. När ett arbete är klart kommer det snart ett nytt uppdrag, och det ena är inte det andra likt.

Då jobbet kräver rörlighet och resor behöver du ha ett B körkort. På företaget använder vi oss av firmabilar. Använder du egen bil i arbetet utgår milersättning.

Start:               Snarast, men med hänsyn tagen till uppsägningstid.
Omfattning:    Heltid.
Placering:       Göteborg, Stenungsund eller Uddevalla beroende på din bostadsort                        Lön:                 Fast lön enligt överenskommelse med Hovås Mätkonsult AB.

Denna rekrytering genomförs av Ultimatrekrytering/WebTest Sweden AB på uppdrag av Hovås Mätkonsult AB. Frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Roger Gustafsson på 0707-14 70 09.

Din ansökan vill vi ha senast den 10 april 2018, men tjänsten/tjänsterna kommer att tillsättas så fort rätt person hittats. Skicka alltså in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Kommentarer inaktiverade.