Förskolechef, Förskolan Viljan

Förskolan Viljan består av två förskolor, Viljan på Stället och Viljan på Hälleberget. Viljan drivs av Vesnas förskolor i Kungälv AB sedan 2008 och ansvarar för 130 barn, 25 pedagoger, 2 kockar samt 1 vaktmästare.

Vi inspireras av Reggio Emilia filosofins tankar kring det kompetenta barnet. Vi tror på vårt värdegrundsarbete och förhållningssätt där vi inspireras av ett coachande förhållningssätt, Non Violent Communikation samt lågaffektivt bemötande.

Vårt framgångsrecept är trygga, ansvarstagande och nytänkande pedagoger som vill utvecklas, för på Viljan växer både vuxna och barn!  

Förskolechef till Förskolan Viljan

OM VILJAN

Sedan starten 2008 har målet varit att driva den bästa förskolan i Kungälv med engagerade pedagoger, unika utemiljöer, med eget tillagningskök och eget vaktmästeri. För att möta den nya tidens utmaningar med lärar- och vikariebrist, utan att kompromissa med kvaliteten, genomfördes under verksamhetsåret 2017/2018 ett stort förändringsarbete; Viljan 2.0.

I Viljan 2.0 arbetar vi med en kvalificerad överkapacitet i bemanningen i stället för timvikarier. Överkapaciteten består av utepedagoger, ateljépedagog, ateljérista och pedagogista. Vid långtidsfrånvaro eller resursbehov använder vi oss av vikarier. För att främja kommunikation, minska ljudnivå och stress arbetar vi systematiskt i mindre barngrupper under större delen av dagen. Då organiserar vi oss i team om två pedagoger.

Vi arbetar åldersindelat och våra miljöer är utformade därefter. Barngrupperna varierar från 9 till 15 barn. Under dagen arbetar vi i mindre grupper tillsammans med våra satellitteam bestående av ovan nämna överkapacitet.

OM TJÄNSTEN

Efter 10 år som förskolechef på Viljan lämnar Vesna Birkedahl över till dig som vill driva och utveckla det pedagogiska arbetet i linje med den nya läroplanen och kommande barnkonvention. Förutom det pedagogiska lednings- och utvecklingsarbetet ansvarar du för budget, arbetsmiljö samt för personalen och deras utveckling. För på Viljan växer både vuxna och barn.

Viljan har ett gott rykte och det finns stort intresse från andra förskolor för studiebesök, skuggning och föreläsningar. Detta är ett område som Vesna Birkedahl aktivt kommer arbeta med och vidareutveckla när hennes efterträdare tillsatts. Är du efterträdaren vi söker?

OM FÖRSKOLECHEFEN

Som förskolechef på Viljan driver du i princip din egen förskola. Du har korta beslutsvägar med ansvar för hela verksamheten från det pedagogiska till kök, vaktmästeri och städ. Viljan har idag en välfungerande organisation med fokus på värdegrund, förhållningssätt, struktur och rutiner.

Som förskolechef förväntar vi oss att du är nyfiken på och vill driva verksamheten i enlighet med det vi kallar ”Viljanandan”. Andan präglas av nyfikenhet, öppenhet, engagemang, nytänkande, ansvarstagande, professionalitet och arbetsglädje. Ord som du känner dig trygg och bekväm med.

OM DIG

  • Du har ett stort hjärta som värdesätter långsiktiga och hållbara relationer.
  • Du är inlyssnande, reflekterande och tydlig i din kommunikation.
  • Du är nyfiken, engagerad och vill göra skillnad.
  • Du har livserfarenhet, är trygg i dig själv och leder andra genom att få dem att växa.
  • Du leder andra idag, antingen som förskolechef, förstelärare, utvecklingsledare eller pedagogista.
  • Du har stor kunskap om förskolans läroplan och tar till dig ny forskning med ett kritiskt och moget förhållningssätt.
  • Du har stor kännedom om Reggio Emilia filosofin, brinner för den pedagogiska utvecklingen, ser möjligheter och är lösningsfokuserad.
  • Du är administrativt skicklig och har ett sinne för den röda tråden, speciellt kring det systematiska kvalitetsarbetet.

ANNAT

Start: Efter överenskommelse med hänsyn till ev. uppsägningstid.
Omfattning: Heltid.
Placering: Ytterby. För att klara arbetssituationen krävs det att du bor på ett rimligt pendlingsavstånd till vårt huvudkontor i Ytterby.
Lön: Fast lön enligt överenskommelse med Vesnas Förskolor i Kungälv AB.

OM REKRYTERINGEN

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi också med Pinpoint Bakgrundskontroll AB, https://pinpointbk.se.

Frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Roger Gustafsson på 0707-14 70 09.

Din ansökan vill vi ha senast den 15 april 2019 och tjänsten kommer att tillsättas så fort rätt person hittats. Skicka alltså in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.
Kommentarer inaktiverade.