Utvecklingsprogram

Referensbrev                                                      2017-02-28

Jag har haft förmånen att jobba med min mentor Roger Gustafsson från Ultimatrekrytering i över 1.5 år. Våra vägar korsades när jag utförde en personlighets test hos Ultimatrekrytering. Resultaten och utvärderingen av personlighetstesten var väldigt pricksäkra, testet kunde bl. a beskriva mina svagheter och styrkor.

Eftersom jag hade höga professionella ambitioner och mål ville jag jobba vidare med Roger för att utveckla min karriär vidare.

Idag är jag en bättre ledare, har utvecklats mer som person och nått en av mina större mål genom att läsa MBA.

Roger har varit en karriärvägledare som motiverat mig att utnyttja mina styrkor och fått mig att förstå hur jag kringgår mina svagheter för att lyckas.

Jag kan varmt rekommendera Roger Gustafsson färdigheter att leda, utveckla och coacha personer med höga professionella ambitioner och mål.

Jack Glor, Produktchef ABB Industrial Automation Service

12 dec, 2011

 ”Rogers arbete har gett enskilda medarbetare riktiga aha-upplevelser. De tyckte det var bra att förstå mer om sig själv, styrkor och svagheter. För vissa har det varit till väldig hjälp. Jag själv fick underlag vad medarbetaren är intresserad av, var drivet är, vad de klarar av. Jag fick fokus och säkerhet i utvecklingssamtalen.

Rogers åtgärder gav alla en känsla av professionalism. Medarbetarna fattade allvaret och att man satsade på dem. Allt detta möjliggjorde omorganisationen. Nu måste vi ”repetera”, framför allt för de unga medarbetare som aldrig har gjort liknande. Jag vill ha en uppföljning, något där varje medarbetare får upptäck glappet mellan självuppfattning och andras upplevelse.

Matts  Johansson,   VD/Ägare da Matteo                                   PDF-fil: da Matteo referensuttalande

 

”Efter att ha gjort ULTIMATS Modul A, Din yrkesprofil, blev jag fascinerad över hur djupgående det var. Det fick mig att tänka på hur jag är som person – på vilka områden jag är stark och på vilka jag är mindre stark. Det fick mig att förstå ännu bättre i vilken yrkesroll jag passar. Jag är väldigt nöjd med testet och ser fram emot att göra fler delar!”

Pernilla Gard,  Manager da Matteo

 

Som kreativ chef på en reklambyrå är det viktigt att ha förmågan att se ett problem från olika perspektiv. Därför var det oerhört spännande att se min egen personlighet från olika perspektiv. Och just det tycker jag kännetecknar Modul A och testet ”Din yrkesprofil” – det är djupgående och noggrant. Jag lärde känna mig själv lite bättre, vilket var både spännande och skrämmande.

Patrik Spång, Creative Director JERLOV                                                                             

 

Jag fick möjligheten att göra ULTIMAT karriär och ledarskapsutveckling-”Din Yrkesprofil” när jag stod inför ett viktigt karriärsval. Det hjälpte mig att ta beslutet hur jag skulle gå vidare.

Jag har gjort många tester i utvecklingssammanhang och tycker att det är ett bra sätt att öka sin självinsikt. ”Din Yrkesprofil” innehöll så mycket mer än bara testet. Det jag uppskattade var frågorna och reflektionsprocessen. Den fick mig att steg för steg tänka på mina resurser och vad jag behövde komplettera med. Jag upplever att Roger Gustafsson gjorde SWOT analysen med stor träffsäkerhet. När jag nu gör mitt val vet jag mer vad jag behöver tänka på.

Jag vill rekommendera den som står inför någon form av karriärsval att göra ”din Yrkesprofil”

 Ann-Katrine Engström, Ledarskapskonsult och UGL-handledare 0760-622 480

 

2011-01-28

För ca ett år sedan fick jag möjlighet att göra ULTIMAT karriär- och ledarskapsutveckling,

–”Din Yrkesprofil”. När jag gjorde den gick jag en teknisk utbildning, men trivdes inte alls med det. Jag har alltid trott att det var inom det tekniska området jag skulle vara, så att jag inte trivdes överraskade mig. I Yrkesprofilen framkom att ”Tekniker” var inte något jag prioriterade. Höga siffror fick jag däremot på ”Designer” och ”Humanist”.

Jag måste erkänna att jag la testet åt sidan och glömde av det lite. Idag hittade jag det och jag log. Jag läser sedan 6 månader till silversmed samtidigt som jag arbetar extra som frukostvärdinna. Någonstans har alltså detta resultat legat i bakhuvudet när jag gjort mina val.

När jag gjorde testet trodde jag att jag kände mig själv och visste vad jag ville. Så fel.. Nu trivs jag med båda mina sysselsättningar. Jag känner att jag hamnat rätt.

Jag kan rekommendera alla som känner sig osäkra på vad de vill göra med sitt liv att göra ”Yrkesprofilen” i ULTIMAT karriär- och ledarskapsutveckling. Den ger helt klart vägledning.

Tilda Kjellsson

Oktober 2011

För knappt ett år sedan trampade jag vatten. Har jag rätt inkomst för det arbete jag utför? Är jag på rätt arbetsplats? Hur är jag som person? Vad vill jag? Jag sökte struktur i mitt liv.

Jag fick möjlighet att göra Modul A. Det gav mig en kick att ta tag i min situation och jag kände att ”nu är jag på rätt väg”. Mina egna initiativ resulterade senare i en ledarskapsutbildning som gör att jag kan stanna kvar i företaget och samtidigt få en personlig utveckling.

Linda Göbel, ”Inofficiell Chef” i Fisk- och skaldjursbranchen